Groep 1-2B

 

Welkom op de site van groep 1/2B

 

Op deze pagina zullen we voornamelijk praktische informatie over de groep zetten, voor foto's en filmpjes verwijzen wij u naar onze Social School berichten.

 

Praktische informatie

De juffen.

Op maandag, dinsdag werkt juf Annemieke. Te bereiken op alijmbach@devijverhof.nl 

Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Ineke. Te bereiken op idillingh@devijverhof.nl

 

Schooltijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gaan de kinderen naar school van 8.30 - 14.30. 
Op woensdag start school om 8.30 en zijn we uit om 12.30.

Een dag in groep 1/2 B

Ochtend.

 • Inloop: vanaf 8.20 uur ontvangen wij uw kind buiten op het kleuterplein. Om 8.30 uur begint de school en lopen wij naar binnen. Binnen hangen de kinderen hun jas en tas op en wassen zij hun handen.
 • We starten de dag met even spelen (de spelinloop).
 • Kring: we nemen de dagen van de week door, bespreken de dagritmekaarten en de datum en doen een les uit Trefwoord. Dit is onze godsdienstmethode.
 • Spelen en werken: kinderen kiezen dmv het kiesbord in welke hoek zij gaan spelen.
 • Eten en drinken, het liefst van fruit en water.
 • Buiten spelen.
 • Lunch.

Middag.

 • Kringactiviteit. Vreedzame school les (sociale vaardigheden methode), Engels, reken- of taalles.
 • Spelen en werken.
 • Buiten spelen.
 • Naar huis of de opvang.

Gymles

Op dinsdag en donderdagochtend krijgen de kinderen gymles van meester Sietse.

Op vrijdagochtend krijgen de kinderen een spelles in de gymzaal van de leerkracht. 

De kinderen hebben hiervoor gymschoenen nodig. Deze bewaren we op school in de gymschoenenbak. Het is fijn als de schoenen klittenband hebben en de naam van het kind op beide schoenen staat.

 

Spelend leren

In de kleuterbouw vinden wij spelend leren heel belangrijk. Dit kun je zien aan de hoeveelheid speelhoeken in de klas. We hebben een bouw- en huishoek en een winkel. De kinderen mogen spelen met het zand, in de watertafel, de knutselhoek, met het poppenhuis, het kunstatelier, de lichttafel en tot slot hebben we een themahoek. Deze wordt aangepast aan het thema waar we over spelen en werken.

 

Letters aanbieden

We spelen en werken 2 weken over een letter. De kinderen leren de letters op een speelse manier. We laten ze luisteren naar de klank en bekijken de vorm. De letterdief mag ook steeds met een kind mee naar huis. Welke letter / klank is er gestolen? 

Belangrijk: Let u alstublieft op bij het uitspreken van de letter. We spreken de klank uit maar niet de naam van de letter (niet ‘EM’ maar ‘MMMM’). In de kleuterklas schrijven wij leesletters.

 

 

Zonnetje van de week

Elke week is een ander kind ons "bijzondere zonnetje van de week". Dit kind wordt extra in het zonnetje gezet en de klas bedenkt mooie opstekers (complimenten) voor dit kind. We schrijven deze opstekers ook op, zodat we ze later nog een terug kunnen lezen.

 

 

10 uurtje

Rond 10 uur eten en drinken we iets in de klas. Het is fijn als uw kind een klein stukje fruit en wat drinken mee krijgt. Kinderen halen hun bekers en bakjes zelf om 10.00 uur uit hun tas. Bekers en bakjes graag voorzien van de naam van het kind.

 

 

Mee- naar- huis- neem- bak

Het kan zijn dat uw kind een knuffel of iets anders mee wil nemen naar school. Dat mag, uw kind kan het dan aan de juf laten zien, waarna we het speelgoed in de mee- naar- huis- neem- bak stoppen. Er wordt niet mee gespeeld, we hebben genoeg leuk ontwikkelingsmateriaal waar de kinderen wel mee kunnen spelen.

Aan het einde van de dag geven we de spullen uit de bak weer mee naar huis.

 

Luizen

Wilt u thuis uw kind(eren) regelmatig op hoofdluis controleren en het doorgeven als uw kind hoofdluis heeft? Wij zulllen andere ouders dan informeren (zonder de naam van uw kind te noemen).

 

Telefoonnummers

Mochten er gedurende het schooljaar telefoonnummers of mobiele nummers veranderen, geef dit alstublieft door aan ons. Zo kunnen wij u bereiken wanneer dit nodig is.