Groep 1-2B

 

Welkom op de site van groep 1/2B.

 

Op deze pagina zullen we voornamelijk praktische informatie over de groep zetten, voor foto's en filmpjes verwijzen wij u naar onze Social School berichten.

 

Praktische informatie

De juffen.

Op maandag, dinsdag en werkt juf Annemieke. Te bereiken op alijmbach@devijverhof.nl 

Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Hanny. Te bereiken op hdjager@devijverhof.nl

Op maandag en dinsdag zal ook juf Tamara regelmatig les geven. Zij doet dit jaar haar LIO stage bij ons in groep 1/2 B

 

Schooltijden

Maandag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Dinsdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Woensdag 8.30 - 12.15

Donderdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Vrijdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

 

Een dag in groep 1/2 B

Ochtend.

  • Inloop: vanaf 8.20. De school begint om 8.30! De kinderen mogen uit een aantal door de juf klaargezette werkjes kiezen. De juf doet met een klein groepje kinderen al een spel of werkje. Rond 8.50 ruimen we op.
  • Kring: we nemen de dagen van de week door, bespreken de dagritmekaarten en de datum en doen een les uit Trefwoord. Dit is onze godsdienstmethode.
  • Spelen en werken: kinderen kiezen dmv het planbord in welke hoek zij gaan spelen.
  • Eten en drinken.
  • Buiten spelen.
  • Naar huis of overblijven.

Middag.

  • Kringactiviteit. Vreedzame school les (sociale vaardigheden methode), engels, reken- of taalles.
  • Spelen en werken.
  • Buiten spelen.
  • Naar huis of de opvang.

Gymles

Op woensdagochtend krijgen de kinderen gymles van meester Alwin.

Op dinsdag en vrijdag geven we spel, drama en kinderyoga.

De kinderen hebben hier gymschoenen voor nodig. Deze bewaren we op school in de gymschoenenbak. Het is fijn als de schoenen klittenband hebben en de naam van het kind op beide schoenen staat.

 

Spelend leren

In de kleuterbouw vinden wij spelend leren heel belangrijk. Dit kun je zien aan de hoeveelheid speelhoeken in de klas. We hebben een bouw-, huis- en lees/schrijf hoek. De kinderen mogen spelen in de winkel, de zandtafel, de knutselhoek, met het poppenhuis, het kunstatelier, de lichttafel en tot slot hebben we een themahoek. Deze wordt aangepast aan het thema waar we over spelen en werken.

 

Letters aanleren

Zo leren de kinderen de letters op een speelse manier.

We spelen en werken 2 weken over een letter. 

Belangrijk: Let u alstublieft op bij het uitspreken van de letter. We spreken de klank uit maar niet de naam van de letter (niet ‘EM’ maar ‘MM’). In de kleuterklas schrijven wij leesletters.

 

Zonnetje van de week

Elke week is een ander kind ons "bijzondere zonnetje van de week". Dit kind wordt extra in het zonnetje gezet en de klas bedenkt mooie opstekers (complimenten) voor dit kind. We schrijven deze opstekers ook op, zodat we ze later nog een terug kunnen lezen.

10 uurtje

Rond 10 uur eten en drinken we iets in de klas. Het is fijn als uw kind een klein stukje fruit en wat drinken mee krijgt. Deze verzamelen we in de grijze bakken naast de gootsteen.Voor schooltijd stoppen alle kinderen hun 10 uurtje in deze bak. Bekers en bakjes graag voorzien van de naam van het kind.

Mee- naar- huis- neem- bak

Het kan zijn dat uw kind een knuffel of iets anders mee wil nemen naar school. Dat mag ,uw kind kan het dan aan de juf laten zien, waarna we het speelgoed in de mee- naar- huis- neem- bak stoppen. Er wordt niet mee gespeeld, we hebben genoeg leuk ontwikkelingsmateriaal waar de kinderen wel mee kunnen spelen.

Aan het einde van de dag geven we de spullen uit de bak weer mee naar huis.

 

Klassenmoeders

Dit jaar mogen wij rekenen op de hulp van onze klassenmoeders Eva (moeder van Mads) en Chantal (moeder van Farah).

Zij helpen ons bij tal van activiteiten en zijn ook degene die contact met jullie openen als er hulp nodig is bij activiteiten of uitjes.

Luizen

Na elke vakantie zullen een aantal ouders, de kinderen controleren op luizen. Als u thuis ook regelmatig uw kind nakijkt kunnen we voorkomen dat deze nare kriebelbeestjes de klas inkomen. Mocht het zo zijn dat we tijdens het nakijken toch luizen vinden, dan wordt u direct gebeld en mag u uw kind ophalen voor behandeling. 

 

Schoonmaken

Eén keer in de twee weken wordt het hoognodige gesopt in de klas door twee ouders. Elke ouder staat één of twee keer op de schoonmaaklijst. Het schoonmaakrooster hangt op de gele deur in de klas .

 

Telefoonnummers

Mochten er gedurende het schooljaar telefoonnummers of mobiele nummers veranderen, geef dit alstublieft door aan ons. Zo kunnen wij u bereiken wanneer dit nodig is.