Groep 1-2A

Welkom op de site van groep 1/2A

 

Op deze pagina zullen we voornamelijk praktische informatie over de groep zetten. Foto's en filmpjes zullen wij versturen via Social Schools. Dit kunnen alleen de ouders van groep 1/2A zien die zijn aangemeld.

 

Praktische informatie

De juffen.

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Yonna voor de klas.

Te bereiken op yfrohwein@devijverhof.nl 

Op donderdag en vrijdag staat juf Rianne voor de klas.

Te bereiken op rwolthers@devijverhof.nl.

 

 

Schooltijden

Maandag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Dinsdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Woensdag 8.30 - 12.15

Donderdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Vrijdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

 

Een dag in groep 1/2 A

Ochtend.

  • Inloop: vanaf 8.20. De school begint om 8.30! We beginnen meestal in de kring. We benoemen de dagen van de week, bespreken de dagritmekaarten en de datum en doen een les uit Trefwoord. Dit is onze godsdienstmethode. Daarna doen we een kringspelletje, dit kunnen zowel taal- als rekenspellen zijn. Op dinsdag en donderdag beginnen we meteen (vanaf de herfstvakantie) met spelen en werken. Dit noemen wij de inloop. Op woensdag en vrijdag starten we met gym.
  • Spelen en werken: kinderen kiezen dmv het planbord in welke hoek zij gaan spelen. De leerkracht gaat in de kleine kring om met een klein groepje kinderen aan de slag te gaan. 
  • Eten en drinken.
  • Buiten spelen.
  • Naar huis of overblijven.

Middag.

  • Kringactiviteit. Vreedzame School-les (sociale vaardigheden methode) reken- of taalles, muziek of Engels.
  • Spelen en werken.
  • Buiten spelen.
  • Naar huis of de opvang.

Flip de Beer

vanaf de herfstvakantie gaat Flip weer uit logeren! De logeerlijst hangt op de kast. Flip neemt bij het logeren zijn rugzak mee. U mag samen met uw kind het logeerverhaal opschrijven en tekenen. Als Flip weer op school is dan hopen we elke keer weer op een brief met al zijn logeerverhalen die we vervolgens in de klas voorlezen.

Klassenmoeders/vaders

Zij helpen ons bij tal van activiteiten en zijn ook degene die contact met jullie opnemen als er hulp nodig is bij activiteiten of uitjes.

Luizen

Na elke vakantie zullen een aantal ouders controleren op luizen. Als u thuis ook regelmatig uw kind nakijkt kunnen we voorkomen dat deze nare kriebelbeestjes de klas inkomen. Mocht het zo zijn dat we tijdens het nakijken toch luizen vinden, dan wordt u direct gebeld en mag u uw kind ophalen voor behandeling.