Groep 1-2C

 

Welkom op de site van groep 1-2C.

 

Op deze pagina staat praktische informatie over groep 1/2C. Voor foto's en filmpjes verwijzen wij u naar de beveiligde Facebook pagina van onze groep! Hiervan mogen alleen de ouders van de kinderen uit de klas lid worden. U kunt onze groepspagina vinden door op Facebook te zoeken naar "Vijverhof groep 1-2C".

 

Praktische informatie

 

De juffen

Juf Annemarieke werkt op maandag, dinsdag en woensdag. U kunt haar mailen via asprock@devijverhof.nl

Juf Ronit werkt op donderdag en vrijdag. U kunt haar mailen via rwaterlander@devijverhof.nl

 

De klassenouders

De groep heeft 2 klassenouders: De moeder van Naut (Martine) en de moeder van Jesse (Samira). Zij helpen ons bij tal van activiteiten en zijn ook degene die jullie zullen benaderen wanneer er hulp nodig is voor activiteiten/ uitjes etc.

 

Schooltijden

Maandag 08.30u - 12.00u  en 13.00u - 15.00u

Dinsdag 08.30u - 12.00u  en 13.00u - 15.00u

Woensdag 08.30u - 12.15u

Donderdag: 08.30u - 12.00u  en 13.00u - 15.00u

Vrijdag: 08.30u - 12.00u  en 13.00u - 15.00u

 

 

Hoe ziet een dag er uit in groep 1-2 C?

 

         Ochtend

 • Inloop begint om 8.20u. Om 8.30u start de school! Tijdens de inloop mogen de kinderen een hoek of activiteit uitkiezen van het planbord. 
 • Kring: Dagen van de week, datum, dagritme kaarten, methode Trefwoord (godsdienstonderwijs).

 • Spelen en werken: aan de hand van het planbord spelen in de hoeken, werken of kleine kring met de leerkracht.

 • Eten en drinken
 • Buiten spelen en naar huis/overblijf.

 

Middag

 • Kringactiviteit
 • Spelen en werken: aan de hand van het planbord spelen in de hoeken, werken of kleine kring met de leerkracht.
 • Buiten spelen
 • Spullen uitdelen en naar huis/opvang. 

   

  Flip de Beer

  Flip gaat weer uit logeren! De logeerlijst hangt op de kast. Flip neemt bij het logeren zijn rugzak mee. U mag samen met uw kind het logeerverhaal opschrijven en tekenen. Als Flip weer op school is dan hopen we elke keer weer op een brief met al zijn logeerverhalen die we vervolgens in de klas voorlezen.

    

  Zonnetje van de week

  Iedere week hebben we een’ zonnetje van de week’. Dat is een kind die extra in het zonnetje gezet wordt. We bedenken opstekers (complimenten) bij het ‘zonnetje’.

   

   

  Luizen

  Na elke vakantie controleren we de kinderen op hoofdluis, dus als u dit ook regelmatig doet dan helpen we elkaar om deze nare beestjes buiten de klas te houden!

  Mocht uw kind luizen hebben dan wordt u door school gebeld en mag u uw kind ophalen voor behandeling. Controleert u dus thuis graag regelmatig.

   

  Spelenderwijs letters leren

  Elke thema staan er letters centraal die met het thema te maken hebben. Er worden dan woordjes bij bedacht en de kinderen mogen spullen van huis mee nemen (voorzien van naam), die met deze letter begint. Zo leren de kinderen de letters op een speelse manier. We spelen en werken 2 weken over een letter. Eind van de periode gaan de spullen weer mee naar huis. Wilt u uw kind hierin stimuleren om spullen bij elkaar te zoeken. Let u alstublieft op bij het uitspreken van de letter. We spreken de klank uit maar niet de naam van de letter (niet ‘EM’ maar ‘MM’). In de kleuterklas schrijven wij hoofdletters.


  Gymmen

  Op maandagochtend hebben de kinderen gymles van meester Daniël. De kinderen hebben hiervoor gymschoenen nodig. Deze gaan in de gymschoenenbak. Het liefst schoenen met klittenband of elastiek die de kinderen zelf aan kunnen trekken. Wilt u de gymschoenen van naam voorzien?

   

  Schoonmaken
  Eén keer in de twee weken wordt het hoognodige gesopt in de klas door één van de ouders. Elke ouder staat één of twee keer op de schoonmaaklijst. Het schoonmaakrooster hangt boven de kapstok.

  Spelenderwijs leren
  Op de Vijverhof vinden wij spelenderwijs leren heel belangrijk. Zo hebben wij in de klas veel hoeken waar de kinderen mogen spelen. Er is een bouw-, huis- en lees/schrijf hoek. De kinderen mogen spelen in de winkel, de zandtafel, de knutselhoek, met het poppenhuis, de verftafels, de lichttafel en tot slot hebben we een wisselhoek. Deze wordt aangepast aan het thema waar we over spelen en werken.


  Telefoonnummers
  Mochten er gedurende het schooljaar telefoonnummers of mobiele nummers veranderen, geef dit alstublieft door aan ons. Zo kunnen wij u bereiken wanneer dit nodig is.


  10
  uurtje
  Fruit en drinken mogen in de witte bakken op de gang, graag voorzien van naam.

 

Mee-naar-huis-bak

Speelgoed wat uw kind mee naar school neemt mag natuurlijk even laten zien worden aan de juf, maar gaat daarna in de mee-naar-huis-bak. Eind van de dag delen we deze weer uit. Dit ter voorkoming van het zoekraken van eigen speelgoed en op school hebben we allerlei ontwikkelingsmateriaal waar we de kinderen liever mee laten spelen.