Groep 1-2B

 

Welkom op de site van groep 1/2B.

 

Op deze pagina zullen we voornamelijk praktische informatie over de groep zetten, voor foto's en filmpjes verwijzen wij u naar de persoonlijke Facebook pagina van de klas. Van deze pagina mogen alleen de ouders van de kinderen uit de klas lid worden. U kunt de groepspagina vinden door op Facebook te zoeken naar "Vijverhof groep 1/2b".

 

Praktische informatie

De juffen.

Op maandag, dinsdag en op oneven weken, woensdag werkt juf Annemieke. Te bereiken op alijmbach@devijverhof.nl 

Op even weken, woensdag, elke donderdag en vrijdag werkt juf Hanny. Te bereiken op hdjager@devijverhof.nl

 

Schooltijden

Maandag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Dinsdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Woensdag 8.30 - 12.15

Donderdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

Vrijdag 8.30 - 12.00 en 13.00 - 15.00

 

Een dag in groep 1/2 B

Ochtend.

  • Inloop: vanaf 8.20. De school begint om 8.30! De kinderen mogen kiezen dmv het planbord. Een beperkt aantal hoeken zijn dan geopend. De juf doet met een klein groepje kinderen al een spel of werkje. Rond 8.50 ruimen we op.
  • Kring: we nemen de dagen van de week door, bespreken de dagritmekaarten en de datum en doen een les uit Trefwoord. Dit is onze godsdienstmethode.
  • Spelen en werken: kinderen kiezen dmv het planbord in welke hoek zij gaan spelen.
  • Eten en drinken.
  • Buiten spelen.
  • Naar huis of overblijven.

Middag.

  • Kringactiviteit. Vreedzame school les (sociale vaardigheden methode) reken- of taalles.
  • Spelen en werken.
  • Buiten spelen.
  • Naar huis of de opvang.

Gymles

Op dinsdagochtend krijgen de kinderen gymles van meester Daniel. De kinderen hebben hier gymschoenen voor nodig. Deze bewaren we op school in de gymschoenenbak. Het is fijn als de schoenen klittenband hebben en de naam van het kind op beide schoenen staat.

 

Spelend leren

In de kleuterbouw vinden wij spelend leren heel belangrijk. Dit kun je zien aan de hoeveelheid speelhoeken in de klas. We hebben een bouw-, huis- en lees/schrijf hoek. De kinderen mogen spelen in de winkel, de zandtafel, de knutselhoek, met het poppenhuis, het kunstatelier, de lichttafel en tot slot hebben we een themahoek. Deze wordt aangepast aan het thema waar we over spelen en werken.

 

Letters aanleren

 Zo leren de kinderen de letters op een speelse manier.

We spelen en werken 2 weken over een letter. 

Belangrijk: Let u alstublieft op bij het uitspreken van de letter. We spreken de klank uit maar niet de naam van de letter (niet ‘EM’ maar ‘MM’). In de kleuterklas schrijven wij hoofdletters.

 

Zonnetje van de week

 

Elke week is een ander kind ons "bijzondere zonnetje van de week". Dit kind wordt extra in het zonnetje gezet en de klas bedenkt mooie opstekers (complimenten) voor dit kind. We schrijven deze opstekers ook op, zodat we ze later nog een terug kunnen lezen.

 

10 uurtje

Rond 10 uur eten en drinken we iets in de klas. Het is fijn als uw kind een klein stukje fruit en wat drinken mee krijgt. Deze verzamelen we in de witte bak op het aanrecht. Voor schooltijd stoppen alle kinderen hun 10 uurtje in deze bak. Bekers en bakjes graag voorzien van de naam van het kind.

 

Mee- naar- huis- neem- bak

Het kan zijn dat uw kind speelgoed mee wil nemen naar school. Dat mag, uw kind kan het speelgoed dan aan de juf laten zien, waarna we het speelgoed in de mee- naar- huis- neem- bak stoppen. Aan het einde van de dag geven we de spullen uit de bak weer mee naar huis.
We hebben liever niet dat er speelgoed mee genomen, dit omdat speelgoed op school nog wel een zoek kan raken of kapot kan gaan. Gelukkig hebben wij in de klas voldoende speelgoed en ontwikkelingsmaterialen waar de kinderen mee kunnen spelen.

 

Klassenmoeders

Dit jaar mogen wij rekenen op de hulp van onze klassenmoeders Jolanda (moeder van Pepijn) en Marjolein (moeder van Sanne).

Zij helpen ons bij tal van activiteiten en zijn ook degene die contact met jullie openen als er hulp nodig is bij activiteiten of uitjes.

 

Luizen

Na elke vakantie zullen de klassenmoeders, soms met hulp van u, de kinderen controleren op luizen. Als u thuis ook regelmatig uw kind nakijkt kunnen we voorkomen dat deze nare kriebelbeestjes de klas inkomen. Mocht het zo zijn dat we tijdens het nakijken toch luizen vinden, dan wordt u direct gebeld en mag u uw kind ophalen voor behandeling. 

 

Schoonmaken

Eén keer in de twee weken wordt het hoognodige gesopt in de klas door één van de ouders. Elke ouder staat één of twee keer op de schoonmaaklijst. Het schoonmaakrooster hangt boven de kapstok.

 

Telefoonnummers

Mochten er gedurende het schooljaar telefoonnummers of mobiele nummers veranderen, geef dit alstublieft door aan ons. Zo kunnen wij u bereiken wanneer dit nodig is.